Back to news

Consultancybureau Varrlyn (voorheen Merrlyn) opgericht in april 2010

25 April 2010

Drie alumni van Accenture (Marlijn Boerma, Martin Defauwes en Stephan van der Windt) hebben begin deze maand een nieuw consultancybedrijf opgericht: Merrlyn. Het niche adviesbureau gaat project-gerelateerde diensten aanbieden binnen het Financial Services domein, in het bijzonder op het gebied van Treasury. Merrlyn heeft als doelstelling om binnen vijf jaar bij de tien grootste dealing rooms van Nederland werkzaam te zijn en zijn specialismen binnen Financial Services uit te breiden.

Op eigen benen

De oprichters laten weten dat de uitdaging, het risico en de hoge mate van eigen verantwoordelijkheid de voornaamste redenen waren om een eigen bedrijf op te richten. “Binnen een kleiner bedrijf kun je nu eenmaal sneller schakelen, en je voert allerlei verschillende taken uit voor jouw bedrijf, van HR tot communicatie tot sales. Die afwisseling heb ik nodig in mijn baan” zegt medeoprichter Marlijn Boerma tegenover Consultancy.nl.

Volgens Martin Defauwes, die altijd de ambitie heeft gehad om te ondernemen, was het een kans die hij niet kon laten liggen: “Er deed zich een goede kans voor om zelfstandig als consultants te gaan werken; deze hebben we met beide handen aangegrepen”.

Positionering

Op de vraag wat Merrlyn onderscheidt van de concurrentie zegt Defauwes: “We hebben jarenlang bij Accenture gewerkt voor grote financiële instellingen in o.a. Amsterdam, Brussel, Londen, Parijs, New York, Frankfurt en Sydney. We hebben dus binnen de adviesbranche een bewezen track record opgebouwd op het gebied van IT systeemimplementaties en applicatie support”.

“Nu potentiële klanten ons benaderen voor advies, zien we dat het Merrlyn concept werkt”, vult Stephan van der Windt aan. “Onze klanten zien dat we een juiste mix aan hard en soft skills in huis hebben, die nodig zijn om een perfect resultaat neer te zetten. ‘Possibilisation’ hebben we dit genoemd: If it is possible, it will be done. If it is not possible, Merrlyn will look for ways to do it anyway. Dit is waar ik iedere dag weer energie van krijg”.