Back to news

Dealingroom specialist Varrlyn viert 5-jarig jubileum

6 May 2015

In april 2010, midden in de crisis, werd consultancybureau Varrlyn een feit, een kantoor dat IT project-gerelateerde diensten aanbiedt binnen het Financial Services domein. Terwijl de meeste start-ups en niche adviesbureaus veel last ondervonden van de crisis, groeide Varrlyn gestaag – inmiddels telt het boutique adviesbureau 15 adviseurs en bestaat het dit jaar alweer vijf jaar. Reden voor Consultancy.nl om in gesprek te gaan met Cherien van Ampt, de business development lead van Varrlyn.

Hoe verklaren jullie het succes van Varrlyn?

“Varrlyn werkt alleen met specialisten, al onze consultants hebben een jarenlange ervaring in binnen en buitenland op het gebied van Treasury & IT. Voortdurende wijzigingen in regelgeving, complexere afhandeling van financiële producten en de vraag naar verdere automatisering van processen zorgden voor een gezonde project portfolio. Wij zijn harde werkers en houden ons intensief bezig met de opdrachten van onze klanten. Zelf vatten wij onze aanpak dan ook het liefst samen met: You do the deal, we’ll do the project!”

Wat is de specialisitie van Varrlyn?

“IT systeem implementaties en applicatie support voor de treasury afdeling is het kloppende hart van Varrlyn. Onze mensen ademen, dromen en leven in en rond de dealing room. Het Varrlyn team werkt voor verschillende banken en asset managers in Nederland.”

Wat zijn concrete initiatieven waar jullie mee bezig zijn?

“Ons team is verdeeld over meerdere projecten bij verschillende klanten. Deze lopen uiteen van regulatory (Emir/Ilaap) projecten, een Murex implementatie tot aan een Collateral Management implementatie. We helpen onze klanten om de maximale functionaliteit uit hun systeem te halen en bieden zo gereedschap om volledig in controle te zijn van hun dagelijkse processen. Een Varrlyn show case van dit moment is het Collateral Management project dat bij een van onze klanten loopt. Door de expertise die we inbrengen loopt deze asset manager op dit gebied zometeen voorop in de markt. Daarnaast zijn wij bijzonder trots op de recente succesvolle oplevering van een Opics upgrade en de afronding van een EMIR project.”

Wat zijn de belangrijkste doelstellingen voor de komende jaren?

“De afgelopen jaren heeft Varrlyn een stabiele klant portfolio opgebouwd met langdurige relaties, dit is het fundament voor de toekomst. Naast de oprichters Stephan van der Windt en Martin Defauwes heeft voormalig Accenture manager Philip van den Emster zich dit jaar aangesloten bij ons management team. Met deze uitbreiding hebben we nu een krachtig team met ieder zijn eigen specialisme waarmee we nog efficiënter onze klanten kunnen bedienen. Zowel intern als extern werken we hard aan verdere professionalisering.”