Back to news

Groei voor adviesbureau Varrlyn (voorheen Merrlyn) ondanks crisis

18 April 2013

In 2010, midden in de crisis, besloten drie adviseurs van Accenture om een gewaagde stap te zetten. Geheel tegen de stroom in besloten Marlijn Boerma, Martin Defauwes en Stephan van der Windt het internationale adviesbureau te verlaten om op eigen benen te gaan staan. In april 2010 werd consultancybureau Merrlyn een feit, een kantoor dat IT project-gerelateerde diensten aanbiedt binnen het Financial Services domein. Terwijl de meeste start-ups en niche adviesbureaus veel last ondervonden van de crisis, groeide Merrlyn gestaag – inmiddels telt het adviesbureau tien consultants. Reden voor Consultancy.nl om in gesprek te gaan met de drie oprichters.

Waarom besloten jullie in zulke onzekere tijden een eigen adviesbureau op te richten?

Stephan van der Windt: “Na een aantal jaren voor Accenture grote projecten te hebben opgezet en uitgevoerd bij klanten, ontstond de wens om dit zelfstandig te gaan doen. Het gaf een kick om te ontdekken dat we, ook zonder een grote organisatie achter ons, vorm konden geven aan nieuwe projecten. Dankzij onze ervaring hadden we het vertrouwen dat, ondanks de crisis, klanten ons zouden weten te vinden. Het hielp natuurlijk ook dat we een goed beeld van de markt hadden en projecten zagen aankomen die tot onze expertise behoren, bijvoorbeeld een grote Murex en Calypso migratie bij een global bank.”

Hoe verklaren jullie het succes van Merrlyn?

Marlijn Boerma: Wij zijn alle drie harde werkers en wij houden ons intensief bezig met de opdrachten van onze klanten. Hiermee boeken we veel succes. Om als bedrijf van het servet naar een tafellaken uit te groeien, moeten wij ons steeds meer bezig houden met strategie en langere termijn doelen, maar daar tijd voor vrij maken blijft lastig!”

Wat zijn de belangrijkste doelstellingen voor de komende jaren?

Martin Defauwes: “Gedurende de afgelopen twee jaar hebben we het team uitgebreid tot een groep enthousiaste en bekwame consultants. De uitdaging voor ons is nu om de continuïteit voor het team te garanderen, Merrlyn verder te professionaliseren en een duidelijk karakter te geven. Onze doelstelling is om binnen vijf jaar bij de tien grootste dealing rooms van Nederland werkzaam te zijn en zijn specialismen binnen het Financial Services domein uit te breiden.”