Back to news

Varrlyn host Agile rondetafel tijdens Compliance & Risk congres

1 June 2017

Terwijl de financiële sector nog altijd werkt aan het herstel van vertrouwen en de reputatieschade die ze heeft opgelopen als gevolg van de kredietcrisis, zorgen innovaties als Blockchain, FinTech en InsurTech voor nieuwe uitdagingen in het domein. Maar wat zijn de gevolgen van deze ontwikkelingen voor het Risk & Compliance domein? En hoe kunnen toezichthouders nog adequaat toezicht houden in deze snel veranderende wereld, waar wet- en regelgeving continu worden ingehaald door de ontwikkelingen?

Op deze en meer vragen wil het Compliance & Risk Congres antwoorden geven, een jaarlijks terugkerend congres dat alle belangrijke spelers uit het vakgebied samenbrengt, van disruptors tot aan compliance- en risk deskundigen en toezichthouders. De 2017 editie van het congres zal plaatsvinden op 20 juni in het Media Plaza van de Jaarbeurs te Utrecht, en biedt bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om extra inzicht te krijgen door de ervaring en expertise van professionals in de branche.

Zoals ieder jaar kent het congres een uitgebreid programma vol met keynote presentaties, rondetafelgesprekken en overige sessies met verschillende onderwerpen. Zo staan dit jaar keynote presentaties gepland over Solvency II, digitale transformaties en Innovatie & Toezicht, vinden er panelgesprekken plaats over disruptie, risico’s en compliance en zijn er uiteenlopende sessies over onder meer: cybersecurity, robotic process automation (RPA), Blockchain, Mobile & PSD2, of bijvoorbeeld de rol van social media in risk management en compliance. Aansluitend op alle sessies vindt bovendien een netwerkborrel plaats. Dagvoorzitter van het congres is dit jaar Jort Kelder.

Varrlyn

Aan het Compliance & Risk congres verbinden zich elk jaar verschillende organisaties als partner*, waaronder ook spelers uit de adviesbranche. Ook Varrlyn, een niche adviesbureau dat dealroom en projectgerelateerde diensten aanbiedt binnen het Financial Services domein, heeft zich deze editie aan het congres verbonden. Het bureau zal tijdens het congres een rondetafelsessie hosten over Agile & Continuous Delivery.

Die sessie zal worden verzorgd door Varrlyn Partner Philip van den Emster, die al meer dan tien jaar actief is als senior business analist en project manager binnen de financiële sector. Momenteel werkt Van den Emster aan meerdere vendor applicatie gerelateerde projecten bij een internationale bank. Daarvoor heeft hij met succes implementatie, integratie en migratieprojecten uitgevoerd binnen het domein van financial markets.

Round Table: Agile, Continuous Delivery

Van den Emster zal samen met Varrlyn Consultant Cherien van Ampt de bezoekers meenemen in de wereld van Agile en Continuous Delivery binnen de dealingroom. Van den Emster: “Inmiddels is evident dat deze veel meer zijn dan vluchtige buzz words. Voor organisaties als Spotify, Netflix en Google ligt dit zelfs aan de basis van hun succes.”

Hij voegt toe: “Wij geven een kijkje achter de coulissen van een onze klanten, een vooraanstaande Nederlandse bank, die op dit gebied al snel een leading rol binnen financial services in Nederland veroverde. Deze organisatie realiseerde zich dat zij veel sneller moest kunnen inspringen op veranderingen in de markt en heeft sinds drie jaar het roer drastisch omgegooid en de Agile manier van werken organisatie-breed ingevoerd. Wij laten zien hoe deze benadering de dealing room positief opschudt. Continuous Delivery is here to stay!”

* De partners van het Compliance & Risk Congres 2017 zijn: Deloitte, Varrlyn, RISKID, Pegasystems, Oliver James Associates, LexisNexis, Fraude Film Festival, ESET Nederland en BusinessForensics.